Compleet in lastechniek
HATEK Lastechniek BV

Lascoördinatie

Met de regelmatig wijzigende wet- en regelgeving binnen de lastechniek wordt de functie van lascoördinator steeds belangrijker. U bent als fabrikant of producent van lasproducten zelf verantwoordelijk voor de maatregelen die getroffen moeten worden voor de lasproductiekwaliteit. U moet dus voldoen aan de gestelde normen. Een lascoördinator helpt u hier niet alleen bij, in veel gevallen is het aanstellen van een lascoördinator verplicht.

Lascoördinatie is essentieel voor het bereiken van de gewenste en gestelde kwaliteit van uw lasproduct. Lascoördinatiepersoneel is namelijk verantwoordelijk voor de maatregelen die u dient te treffen ten behoeve van de lasproductiekwaliteit. In de EN-ISO 14731 is een basis vastgelegd voor wat de taken en verantwoordelijkheden van de lascoördinator moeten zijn.

Lascoördinator verplicht

Lascoördinatie

Voor werken die vallen onder der nieuwe EN 1090 of NEN-EN-ISO 3834 is het inzetten van een juist gekwalificeerde lascoördinator verplicht.
Met onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij u helpen bij het opzetten van lascoördinatie voor uw bedrijf. Wij helpen u bij het opleiden van lascoördinatiepersoneel en kunnen desgewenst uw lascoördinatoren begeleiden en adviseren bij werkzaamheden.

Neem nu contact op »

Zelf lascoördinatoren opleiden?

Naast dat we u kunnen ontzorgen op het gebied van lascoördinatie, kunnen wij uw lascoördinatiepersoneel ook opleiden. Graag verwijzen we u naar onze lasschool, waar wij met onze jarenlange ervaring en kennis als erkend opleider uw personeel kunnen scholen.

Bekijk direct opleiding lascoördinator (EWCP-B) »

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze expertise of vrijblijvend kennismaken? Neemt u dan gerust contact op door de bellen met +31(0) 174 225 230 of mailt u naar weldingdepartment@hatek.nl.