Compleet in lastechniek
HATEK Lastechniek BV

Workshop Visueel beoordelen Lasverbindingen (4 & 11 februari)

Wilt u voldoen aan gestelde normen en eisen als het gaat om uw laswerk? Dan is het handig om het laswerk visueel te kunnen beoordelen. Leer visueel beoordelen volgens de norm met onze workshop, incl. theorie- & praktijkles, ogentest en inspectie-instrumenten. Het gaat hier om een tweedaagse workshop die plaatsvindt op 4 & 11 februari 2022.


Bekijk hier direct de brochure: 
Visueel Beoordelen Brochure

Waarom leren visueel beoordelen?

Het beoordelen van lasverbindingen door visuele inspectie is vanuit diverse productnormen en klanteisen een belangrijke methode om de kwaliteit van het laswerk vast te stellen. Vanuit de norm EN 1090-2 is het bovendien vereist om op het laswerk visuele inspectie uit te voeren. Het laswerk wordt dan visueel getoetst aan internationaal (EN-ISO 5817)  geldende acceptatiecriteria.

Wat leert u tijdens de workshop?

Deze workshop geeft u voldoende kennis om het laswerk zelfstandig te beoordelen. Wij geven u inzicht in alle noodzakelijke theoretische achtergronden. Tijdens het practicum leert u onvolkomenheden herkennen en omgaan met de diverse meetmiddelen. Na deze workshop bent u in staat een objectieve uitspraak te doen over de kwaliteit van de lasverbinding. Aan bod komen zowel stompe- als hoeklasverbindingen. Ook inbegrepen.

U leert visuele inspectie van lasverbindingen verspreid over 2 cursusdagen. Daarnaast is het volgende bij de workshop inbegrepen:

  • Ogentest met verklaring
  • Al het cursusmateriaal
  • Koffer met inspectie-instrumenten
  • Lunch op locatie
  • Bewijs van deelname

Belangrijk voor lascoördinatoren

Deze workshop is bedoeld voor een ieder die een uitspraak moet doen over de visuele kwaliteit van het laswerk en is bij uitstek geschikt voor de EWCP’ers (lascoördinatoren). Nadien ontvangt u een bewijs van deelname, inzetbaar als bewijsstuk voor NEN-EN 1090.

Meer informatie of aanmelden?

Voor een gedetailleerde beschrijving van de workshop, cursusdata en prijzen bekijkt u onze Visueel Beoordelen Brochure of neem contact op via onderstaande contactgegevens:

Hatek Lasopleidingen
Contactpersoon: Linda Hill
Telefoon: 0174 225 230
E-mail: weldingdepartment@hatek.nl