Compleet in lastechniek
Hatek Lastechniek BV - 50 jaar
Hatek Lastechniek BV

Wat zijn we trots. Hatek Lastechniek BV bestaat 50 jaar! Inmiddels mogen we dan ook wel zeggen dat Hatek een gevestigde naam is in de laswereld. Wat hebben we veel gezichten voorbij zien komen en nog meer ervaringen en herinneringen opgebouwd, met zowel medewerkers van Hatek als met medewerkers van onze relaties.

Het 50-jarig bestaan gaan wij gedurende het jaar vieren, met verschillende evenementen, acties en berichten uit-de-oude-doos. Op deze pagina nemen we u graag mee op reis door ons levensverhaal en vindt u geregeld berichten over ons 50-jarig bestaan. Houd deze pagina dus goed in de gaten!

Geschiedenis

In aanloop naar ons 50-jarig jubileum spraken we kort met directeur Erwin Haring.

Door wie is Hatek Lastechniek opgericht?
“Door mijn vader, Herman Haring, in 1972. Hatek komt voort uit Technische Groothandel Haring uit Delft. Dit bedrijf is opgericht door mijn opa, net na 1900.”

Is Hatek altijd een lastechnisch groothandel geweest?
“Mijn opa is begonnen met o.a. gascilinders van destijds Hoek uit Schiedam. Waarna mijn vader, met zijn zus en twee medewerkers hierin verder zijn gegaan. Ik ben later, zo'n 30 jaar geleden, serieus begonnen met de verkoop van lastechnische artikelen.

Wat zijn voor jou mijlpalen geweest?
"Op de verhuizing vanuit Delft naar de huidige locatie ben ik erg trots. Daarnaast zijn we veel zelfstandiger geworden en kunnen we steeds meer in eigen huis, zoals scholing, adviseren en reparatie & onderhoud. Ook de verkoop van eigen cilinders en cilindergassen heeft ons leveringspakket nog completer gemaakt.”

Zonder medewerkers is er geen Hatek. Hoe belangrijk zijn jouw collega’s geweest in dit hele proces?
"Aan het begin van mijn periode had ik weinig tot geen technische kennis of ervaring. Ik was dus enorm afhankelijk van vaardig personeel."

"Inmiddels zijn we dusdanig gegroeid dat ik nog steeds enorm vertrouw op mijn collega’s, waarnaast ik ook gewoon veel plezier en voldoening haal uit het werken in teamverband."

"Zonder collega's, dus inderdaad geen Hatek."

Al 50 jaar onze eigen bezorgdienst

Hatek Lastechniek BV

Hier aanschouwt u een oude Ford gaswagen, die in een heel ver verleden deel uitmaakte van onze eigen bezorgdienst. Dhr. Herman Haring was enorm liefhebber van Ford en maakte van dit merk zijn standaard bedrijfswagen.

Men noemde deze wagen ook wel 'het kameel'. Dit vanwege de bakken aan de zijkant, die men naar beneden kon laten zakken als de medewerkers de gasflessen uitlaadden.

Dit laatste was overigens erg vermoeiend en zwaar werk. De legeringen van de flessen waren dikker en dus zwaarder. De flessen werden horizontaal vervoerd en werden handmatig naar bestemming gerold en gesjouwd door de twee medewerkers.

In de tussentijd zijn we natuurlijk een aantal innovaties en veranderingen verder. Waar een gaswagen destijds 20 flessen per keer vervoerde, daar vervoeren we er nu zo'n 150 tot 225, afhankelijk van de wagen. Ook werken onze heren van transport inmiddels erg prettig met handige vorkheftrucks en gaspakketen.

Onze bedrijfslocaties

Op deze foto’s ziet u onze eerste bedrijfspanden in Delft. Hier is Hatek ooit begonnen in een portacabin en is later aan de andere kant van het water ook een kleine loods gebouwd. Vanwege de bouw van de spoorlijn (tussen de twee gebouwen) én vanwege de groei die Hatek doormaakte werd eind jaren 90 het plan gevormd voor een nieuwe locatie in Wateringen.

Per 1 januari 2000 namen wij onze intrek in het pand aan de Turfschipper in Wateringen, wat ons de ruimte bood om verder door te groeien. Al snel werd onze dienstverlening uitgebreid door scholing en certificering aan te bieden en groeide het aantal werknemers in een rap tempo. Dit allemaal voor onze missie om het aanbod nóg completer te maken.

Hatek Lastechniek BV

Meer van dit soort berichten lezen?

Hatek Lastechniek BV

Gedurende ons jubileumjaar plaatsen wij hier berichten uit-de-oude-doos, leuke interviews met klanten en blikken we terug op mooie momenten.

Bent u benieuwd naar deze berichten? Houd dan onze pagina in de gaten. Wilt u een bijdrage leveren aan de verhaallijn? Stuur dan uw onderwerp naar info@hatek.nl !