NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Elektrode DUR E-S 12 (160%)

Elektrode DUR E-S 12 (160%)
Productblad :

Om te bestellen of voor meer informatie.

Nr. Artikel
CW-16204
ALWell elektr. DUR S 12 3,2x350 mm
Pak 5 KG
CW-16206
ALWell elktr. DUR S 12 4,0x350 mm
Pak 5 KG

Beschrijving :

Slijtvaste legering op Kobaltbasis met Cr, W gelegeerd (Stelliet 12). Deze legering ligt qua eigenschappen tussen Dur E-1 en Dur E-6 in. Het lasmetaal is bijzonder bestand tegen schurende slijtage, drukken en matige slagen bij hoge temperaturen (incl. thermoshock) en in corrosieve media. De lage wrijvingscoëfficiënt maakt het lasmetaal ongevoelig voor slijtage door wrijving metaal/metaal. Dur E-12 is een vol-kerndraad gelegeerde, beklede elektrode met zeer goede laskarakteristieken. Verspanend bewerkbaar met hardmetaalgereedschap. Indien bij een slijtage probleem, naast schurende slijtage, wrijving of slagwerking, sprake is van corrosie, hoge temperatuur of thermosshock, dan zijn de Dur E-1, E-6, E-12 legeringen op kobaltbasis aan te bevelen.

Toepassingen: pompassen en pakkingbussen, bevestigingsflenzen, koppen van klepstangen, klepzittingen, zittingen, glijstangen, kleppen van afsluiters, naaldafsluiters, messen en warmscharen, gijperpunten voor ingots, warmafbraamwerktuigen, glasscharen, warmsmeedmatrijzen, wervel- en verbrandingskamers, draadgeleiders in draadtrekkerijen, ventilatoren, waterstoomturbines; armen, schoepen en assen van mengers en roerwerken, transportdrukstukken, brekerhamers voor de chemische en voedingsmiddelenindustrie, schoepen van nitraatmengers, messen en gereedschappen voor kunst- hout- en papierbewerking.

Hardheid HRc: ~ 45 - 50 (lasmetaal), bij 600ºC: ~ 32. Bij 300ºC: ~ 37.