NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

300 bar gasflessen; Werking en voordelen

300 bar gasflessen; Werking en voordelen

Minder kosten én toepasbaar op uw bestaande gasaansluitingen.

300 of 200 bar? Het verschil uitgelegd.

Voorheen hadden veel technische gassen een druk van 200 bar in een cilinder. Tegenwoordig is het ook mogelijk een aantal technische gassen in 300 bar te laten leveren. Hetzij met een 30 of 50 liter cilinderinhoud.
300 bar cilinders hebben in vergelijking met 200 bar cilinders meer inhoud. Doordat de vuldruk hoger is, is het gasvolume (m3) namelijk groter. U heeft nu nagenoeg dezelfde gasinhoud in een 30 liter (300 bar) cilinder als in een 50 liter (200 bar) cilinder.

Wilt u nog steeds dezelfde literhoeveelheden hanteren, maar wel overstappen op 300 bar cilinders? Dan krijgt u bij een 300 bar cilinder door de verhoogde druk 50% meer inhoud ten opzichte van een 200 bar cilinder. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee.

De voordelen van 300 bar gasflessen.

Doordat uw cilinders effectief meer gas bevatten, kunt u langer gebruik maken van uw cilinders. Dit heeft voor uw bedrijf als voordeel dat u minder vaak gas hoeft te bestellen. Minder leveringen besparen u een hoop kosten, vanwege leverings- en millieutoeslagen die gasleveranciers per bestelling rekenen.
Daarnaast komt u uiteraard minder snel zonder gas te zitten, waardoor de continuïteit van uw (las)werk verbetert. Dit scheelt u stilstand en daarmee efficiëntie.

Mocht u kiezen om dezelfde gashoeveelheid te bestellen, dan krijgt u bij 300 bar een kleinere cilinder. Dit heeft als voordeel dat de cilinder een lager zwaartepunt heeft en daardoor een stuk stabieler en gemakkelijker hanteerbaar is.

300 bar flessen op uw bestaande aansluitingen?

Nu vraagt u zich wellicht af of de 300 bar gasflessen kunnen worden aangesloten op uw huidige aansluitingen, voorheen alleen geschikt voor 200 bar cilinderpakketten. Vandaag te dag is het heel goed mogelijk om 300 bar flessen binnen uw huidige gasinrichting te gebruiken. Het werkt als volgt;

Uw standaard NEN-3268 aansluitingen zijn normaalgesproken niet geschikt voor 300 bar gasflessen. Bij onze 30 liter 300 bar cilinders zijn er echter direct reduceerventielen in de flessenkap van de cilinders verwerkt. Dit combi-ventiel is traploos regelbaar en maakt het mogelijk de cilinder direct te gebruiken op uw oude aansluitingen.

Uniek bij Hatek Lastechniek is dat óók 300 bar 16x50 liter cilinderpakketten kunnen worden aangesloten op uw NEN-3268 aansluitingen. Wij hebben er namelijk voor gezorgd dat uw pakketten een geïntegreerd ventiel hebben die de druk naar 70 bar reduceren.
300 bar pakketten hebben daarnaast ook een ISO-5145 aansluiting, waarmee ze o.a. door ons worden gevuld en naar keuze ook met hogere druk kunnen worden gebruikt.
Als een van de weinige gasleveranciers in Nederland heeft Hatek deze pakketten.

Meer weten of bestellen?

Wilt u meer informatie over 300 bar gascilinders? Of wilt u direct een levering plannen? Neemt u dan gerust contact op met onze gasafdeling.

Direct contact opnemen

Eigen afhaaldepots en bezorgdienst

Hatek Lastechniek beschikt over twee afhaaldepots in eigen beheer. Eén in Noord-Holland en één in Zuid-Holland. Ook kunnen wij uw cilinders of pakketten bij u leveren door middel van onze eigen bezorgdienst. Dit heeft als voordeel dat wij zeer flexibel kunnen leveren, zodat u in veel gevallen op kortere termijn geholpen wordt dan bij grote gasleveranciers.