NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

AW Weldcontroller voor IHC

AW Weldcontroller voor IHC

Kort na de introductie van de AW Weldcontroller laat IHC MERWEDE weten wat ze vinden van de datalogger.

DE AW WELDCONTROLLER© IS ONLANGS AANGESCHAFT DOOR IHC MERWEDE: EEN WERELDWIJDE MARKTLEIDER OP HET GEBIED VAN BAGGEREN EN OFFSHORE. DE BUSINESSUNIT FABRICATION PRODUCEERT ONDERDELEN VOOR DE OFFSHORE EN MARITIEME MARKT EN OOK VOOR BAGGERWERKTUIGEN EN SCHEEPSONDERDELEN. HET GAAT OM ZOWEL EENMALIGE, UNIEKE PRODUCTEN ALS PRODUCTLIJNEN VOOR GROTE, COMPLEXE PROJECTEN. PAUL DE JOODE, EUROPEAN WELDING ENGINEER, EN GERT-JAN KOK, MANAGER OPERATIONS, LICHTEN HUN KEUZE VOOR DE AW WELDCONTROLLER© EN VOOR HATEK LASTECHNIEK TOE.

Aanschaf vooruitgeschoven

Paul de Joode: “Al langer hadden wij behoefte aan een lasdatalogger voor kwaliteitscontroles en de registratie van lasprocedurekwalificaties, voor met name de zwaardere offshore constructies voor olie en gas. Al een paar jaar schoven we die aanschaf voor ons uit. Maar de kwaliteitseisen op lasgebied gaan steeds omhoog, dus we kregen steeds meer behoefte  aan een goede registratie van de essentiële lasparameters.”

Over de grenzen

Gert-Jan Kok vult aan: “Met een van onze huidige projecten zouden we echt over de grenzen van ons kunnen gaan, en dat was de aanleiding om de AW Weldcontroller© uiteindelijk aan te schaffen.” Voor dit project maakt het bedrijf onder andere duplex swivels voor het Asgard Replacement A project. De gelaste onderdelen worden gemonteerd aan boord van een Floating Production Storage and Offloading ship (FPSO). Dergelijke drijvende vaartuigen worden gebruikt door de offshore-industrie voor de verwerking en opslag van olie en gas.

Compact

Paul de Joode: “Uniek aan deze AW Weldcontroller © is dat alle meetbare parameters zijn geïntegreerd in één koffer. Andere dataloggers bestaan uit losse componenten. De koffer is te gebruiken in combinatie met een standaard laptop. Met de laptop bereiden we offline de te registreren lasverbindingen voor. Vervolgens sluiten we de laptop aan op de AW en kan er gestart worden met lassen.”

Volledige artikel lezen?

Dit nieuwsbericht is eerder uitgeven in ons nieuwsbulletin "Hatek Nieuws".
Lees hier het volledige artikel (PDF).