Compleet in lastechniek
Hatek Lastechniek BV - 50 jaar
Einde productie trafo-machines

Einde productie trafo-machines

De Europese Commissie heeft besloten dat het ecologisch ontwerp van onder andere lasapparatuur moet worden verbeterd. Hiervoor is een Ecodesign-richtlijn opgesteld met minimale energiebronefficiëntie-eisen, waaraan lasapparatuur en accessoires moeten voldoen.

Per 1 januari 2024 is het voor fabrikanten dan ook niet meer toegestaan om (vanwege het rendement) stappengeschakelde toestellen te verkopen in Europa. Groothandels, zoals Hatek Lastechniek, mogen na deze datum voorraden nog wel verkopen.

Gedurende 2023 (en zolang de voorraad strekt in 2024) kunnen er dus nog stappengeschakelde MIG/MAG lasmachines worden besteld bij Hatek Lastechniek. Wel adviseren wij tijdig te informeren naar de beschikbaarheid.

Liever een energiezuinig alternatief?
Hatek Lastechniek is Premium Partner van het hoogstaande Duitse merk EWM en heeft altijd diverse moderne inverter-lasmachines op voorraad.

Deze inverter-lasmachines zijn energiezuiniger dan de lasmachines met koper gewikkelde trafo. Ook heeft u veel betere (traploze) controle over de lasparameters en zijn de machines kleiner, lichter en halen ze meer lasvermogen uit hetzelfde net.

Een andere belangrijke bijkomstigheid is dat u elke dag energie en kosten bespaart. Bovendien veroorzaakt u minder uitstoot.

Welke inverter-lasmachine u precies nodig heeft, om bijvoorbeeld een trafolasmachine te vervangen, hangt af van uw werkzaamheden.

Neem gerust contact op met Hatek voor meer informatie: https://www.hatek.nl/contact/

Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws