In verband met de maatregelen rondom het coronavirus houden wij u op de hoogte van onze werkwijze: Wij willen onze werkzaamheden zo goed mogelijk door laten gaan, rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de gezondheid van klanten en medewerkers. Leveringen gaan uiteraard gewoon door en de showroom blijft open. Lasopleidingen en -workshops gaan t/m 28 april niet door. Overige werkzaamheden op locatie worden in overleg met de klant uitgevoerd.

Lees hier meer over onze maatregelen »
NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

High-tech lasrookafhandeling bij KG Greenhouses

High-tech lasrookafhandeling bij KG Greenhouses

Veiliger en engergie-zuiniger werken met Plymovent Diluter.

Hatek Lastechniek heeft afgelopen maand 2 high-tech lasrookafzuigers van het merk Plymovent bij KG Greenhouses mogen leveren, waardoor het bedrijf nog veiliger en engergie-zuiniger kan werken.

Lasrookafzuiging bij KG Greenhouses

KG Greenhouses is allrounder in tuinbouwtechniek. Van kassenbouw en -sloop tot hoogwaardige tuinbouwtechnische installaties. Voor deze alles-kunners is het van belang dat de werkplaats optimaal benut blijft. Voor stilstand of verminderde werkomstandigheden door lasrook is er dus geen plaats bij KG Greenhouses.
Om het productieproces en de werkruimte voor lassers nog beter in te richten, heeft Hatek Lastechniek twee geavanceerde lasrookafzuigers mogen installeren bij het bedrijf.

Correcte lasrookafhandeling, zonder leidingaanleg

De twee Plymovent Diluter-systemen die Hatek heeft geïnstalleerd zijn speciaal, omdat de systemen op zichzelf staande, vaste filtratie-units zijn. Er is geen leidingaanleg nodig en de units hoeven niet te worden verplaatst.
Deze systemen zijn ideaal wanneer bronafzuiging of plaatsing van afzuigkappen geen optie is. Wanneer leidingaanleg onmogelijk is, maar een vaste installatie wél wenselijk is, kiest men voor een Diluter-systeem.

Hoe werkt de Plymovent Diluter?

Het Diluter-systeem mengt/verdunt continu de lasrooklaag met schone, gefilterde lucht via de multidirectionele uitblaasnozzles. De lasrooklaag concentreert zich tussen vier en zes meter boven de werkvloer vanwege de hitte die wordt geproduceerd door het lasproces. Elke nozzle kan afzonderlijk worden geroteerd om de luchtstroom te optimaliseren.
De ventilatorsnelheid/luchtstroom kan naar wens worden aangepast. Dit zorgt voor een betrouwbare werking, energiebesparing én het verlengd de levensduur van de filterpatronen.

Leest u ook de Plymovent Diluter Brochure (.pdf) voor technische specificaties en meer informatie.

Video's werking Plymovent Diluter

Ook uw werkplaats en productieproces verbeteren?

Wilt u ook uw werkomstandigheden verbeteren?
Neemt u dan contact op met Hatek Lastechniek voor meer informatie over onze lasrookafzuiging.