NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Hulpdocument veilig werken met gassen en correcte opslag

Hulpdocument veilig werken met gassen en correcte opslag

Samenvatting PGS15 voor opslag technische gassen.

Hatek Lastechniek adviseert klanten regelmatig over correcte gasopslag en veilige omgang met gassen. Als leverancier van technische gassen met jarenlange ervaring in levering, opbouw en regelgeving omtrent gassen en gasdepots, hebben wij in de loop der jaren vérgaande kennis verzamelt die wij graag met u delen.

Technische gassen en PGS15

Een belangrijke richtlijn voor correcte omgang met gassen binnen uw bedrijf is de PGS15 richtlijn. De Puplicatiereeks Gevaarlijke Stoffen stelt in deze richtlijn de eisen omtrent “Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen”. Omdat wij snappen dat u als klant zich liever bezighoudt met uw werk en niet met het doornemen van ingewikkelde juridische documenten, hebben wij voor u een korte samenvatting opgesteld met daarin alle hoofdpunten.

Hulpdocument gassen en gasopslag

Hatek Lastechniek heeft een handig hulpdocument voor u opgesteld met daarin de hoofdpunten van de richtlijn PGS15 voor u samengevat. Daarnaast zijn er op een aantal veelgestelde vragen uit de praktijk antwoorden gezocht en als korte opsomming neergezet, zoals:

  • Wanneer geldt PGS15 voor opslag
  • Welke gassorrten mogen bij elkaar worden opgeslagen
  • Specifieke eisen aan gasopslag
  • Handige overzichtstabel met afstanden tot overige opjecten
  • Beveiliging van gasflessen en opslag
  • Belettering en borden rondom gasopslag
  • Eisen inpandige opslagvoorziening
  • Uitzonderingen op de PGS15 regelgeving

Bekijk direct het Hulpdocument gassen en opslag volgens PGS15

Advies omtrent opslag van technische gassen?

Hoewel het handig is om uzelf te informeren over de regelgeving omtrent gassen, is het slim om kort advies in te winnen bij een specialist. Zo weet u zeker dat uw bedrijf voldoet aan de meest recente eisen. Wilt u correct gasopslag realiseren binnen uw bestaande of bij nieuwe werkzaamheden?

Neemt u dan contact op voor meer informatie