NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

In-company TIG-lasopleiding Pall Medistad Medemblik

In-company TIG-lasopleiding Pall Medistad Medemblik

Hatek heeft de TD van Pall Medistad mogen opleiden op locatie om het bedrijf zelfstandig RVS onderdelen te laten TIG-lassen.

Hatek heeft de TD van Pall Medistad mogen opleiden op locatie om het bedrijf zelfstandig RVS onderdelen te laten TIG-lassen. Het bedrijf kan zo eigenhandig aanpassingen doorvoeren op apparatuur, die ingezet wordt voor de productie van medische kunststoffen.

Pall Medistad

Pall is een internationale speler op het gebied van filtratie en zuivering in de vloeistofmanagement. Pall Life Sciences biedt geavanceerde oplossingen voor klanten die biotech-geneesmiddelen, vaccins, celtherapieën en klassieke geneesmiddelen ontwikkelen. De producten van het bedrijf beschermen patiënten tegen gevaarlijke pathogenen. En de voedsel- en drankproducten bieden een kritische bescherming tegen verontreinigingen tijdens verschillende productiestappen.

Zelfstandigheid verbetert productie

Voor de productie bij Pall Medistad zet het bedrijf geavanceerde machines in. Deze apparatuur wordt gebouwd door en dagelijks onderhouden door een eigen technische dienst.

Hatek heeft deze technische dienst in de afgelopen maanden mogen opleiden in het TIG-lassen van voornamelijk RVS. Pall Medistad heeft het opleidingstraject gestart om de technische dienst de mogelijkheid te geven aanpassingen te doen of reparaties uit te voeren aan de bestaande apparatuur. Dit vermindert stilstand en zorgt dat verbeteringen sneller doorgevoerd kunnen worden. Verder ontwikkeld en bouwt Pall Medistad zijn eigen machines omdat deze niet zo te koop zijn, ook hiervoor moet veel gelast worden.

Uitgebreide kennis

Hatek heeft de technische mannen, die geen eerdere laservaring hadden, op locatie van Pall Medistad opgeleid om volledig zelfstandig te TIG-lassen. Het team heeft nu kennis van onder andere:

  • Volledige theoretische basis van TIG-lassen
  • Praktijkgerichte vaardigheden, zoals:
  • Diverse naadvormen en posities
  • Lasparameters
  • Invloed van de toortsstand
  • Pulserend of niet-pulserend lassen
  • Lasvolgorde

In-company opleiding

De opleiding is “in-company” uitgevoerd, waarbij Hatek bij uw bedrijf op locatie langskomt. Dit scheelt de lassers reistijd en onderbreking van het reguliere werk.

Wij bedanken Pall Medistad graag voor de fijne samenwerking.

Wilt u ook lassers laten opleiden? In-company of bij ons in onze lasschool? Neemt u gerust contact op voor meer informatie.