In verband met de maatregelen rondom het coronavirus houden wij u op de hoogte van onze werkwijze: Wij willen onze werkzaamheden zo goed mogelijk door laten gaan, rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de gezondheid van klanten en medewerkers. Leveringen gaan uiteraard gewoon door en de showroom blijft open. Lasopleidingen en -workshops gaan t/m 28 april niet door. Overige werkzaamheden op locatie worden in overleg met de klant uitgevoerd.

Lees hier meer over onze maatregelen »
NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Joey Beekhuizen van BKC wint Hatek Robot Challenge

Joey Beekhuizen van BKC wint Hatek Robot Challenge

Tientallen mensen gingen de strijd tegen onze Comau robot. Lees hier het interview met de winnaar.

In februari stond Hatek Lastechniek op de Tuinbouwrelatiedagen 2016, waar wij onze nieuwe robotiseringstak introduceerde aan relaties. In onze stand waren uiteraard robots te vinden, waar – als men dat wilde – een spel mee gespeeld kon worden.

Tientallen mensen gingen de strijd tegen de robot aan in een wedstrijd van reflexen en snelheid.
Op een grote wand waren aan weerszijden knoppen bevestigd. De robot stond aan een kant, de speler aan de andere. Zodra een knop oplichtte, was het de bedoeling om zo snel mogelijk de betreffende knop in te drukken. Wie als eerste de knop op de kop tikte kreeg een punt, met als einddoel om zo veel mogelijk punten te bemachtigen.

Onder de spelers die de Comau robot wisten te verslaan is een EWM Pico 162 lasmachine verloot, inclusief bekabelingsset, Alwell Elektroden en drie jaar garantie. Afgelopen 1 april is de lasmachine uitgereikt aan stagiair Joey Beekhuizen van Boeters Ketel Constructie ( www.boetersbkc.nl ).

Joey Beekhuizen, net twee weken achttien jaar geworden, werd bij Boeters Ketel Constructie verrast met zijn prijs. “ Hoe kan dit? Ik win nooit wat!” vertelde een blij gezicht ons.
Joey loopt op dit moment stage bij BKC, een bedrijf uit Honselersdijk dat gespecialiseerd is in constructie van warmwater- en lagedrukstoomketels. Hij houd zich daar met name bezig met lassen, snijden en allerhande constructie bankwerken.

Van jongs af aan ging Joey al mee met zijn vader naar tuinbouwbedrijven, waar hij van monteurs een kijkje in de keuken kreeg van metaalbewerking. Hij besloot de opleiding allround constructie te gaan doen op het ROC Leiden. Directeur Rob Boeters gaf Joey de kans om bij BKC stage te lopen en aan zijn toekomst te werken, vandaar ook dat Joey op de Tuinbouwrelatiedagen aanwezig was. Om zich verder te ontwikkeling en een “stap in de toekomst” te kunnen zetten – wat tevens ons motto is met de Comau robotiseringstak.

Ik vond het leuk en interessant om tegen de robot te strijden. Mijn collega ging eerst, toen zag het er lastig uit. Toen ik aan de beurt was, raakte ik in het begin achter, maar uiteindelijk wist ik me er weer bovenop te knokken”. De Comau robot draaide op 80% van zijn snelheid en is ontwikkeld voor continuïteit, snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie. Een geduchte tegenstander dus. Bij de vraag of Joey de robot ook op 100% snelheid had kunnen verslaan, bleef het even stil.

Volgens Hatek is Joey een terechte winnaar. Hij straalt ambitie uit, wil aan zijn toekomst werken en hij wil kennis opdoen. BKC helpt hem hier volledig bij. Zo gaat Joey zijn Pico lasmachine gebruiken om te oefenen voor zijn opleiding en zijn werk bij BKC.

Wij wensen hem veel plezier van zijn lasmachine en succes in zijn opleiding toe.