In verband met de maatregelen rondom het coronavirus houden wij u op de hoogte van onze werkwijze: Wij willen onze werkzaamheden zo goed mogelijk door laten gaan, rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de gezondheid van klanten en medewerkers. Leveringen gaan uiteraard gewoon door en de showroom blijft open. Lasopleidingen en -workshops gaan t/m 28 april niet door. Overige werkzaamheden op locatie worden in overleg met de klant uitgevoerd.

Lees hier meer over onze maatregelen »
NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Kostenbesparing voor Martin Stolze b.v. door cryogene N2-tankinstallatie

Kostenbesparing voor Martin Stolze b.v. door cryogene N2-tankinstallatie

Cryogene N2-tankinstallatie, voor een beter economisch rendement.

Hatek helpt Marin Stolze b.v. aan een verbeterd productieproces en kostenbespraring door realisatie van een cryogene N2-tankinstallatie, voor een beter economisch rendement.

Martin Stolze b.v. is dé specialist in interne transportsystemen, van transportbanden en rollenbanen tot oppotmachines en buffersystemen. Standaard of op maat gemaakt, dit Westlandse bedrijf helpt haar klanten aan een flinke kostenbesparing door efficiënter intern transport en hiermee een effectiever productieproces.

Verhoogd stikstofverbruik door een nieuwe laser-snijmachine

Om de eigen productie te verhogen heeft Martin Stolze b.v. onlangs een nieuwe laser-snijmachine in gebruik genomen, waarmee op hoge snelheid metalen onderdelen kunnen worden uitgesneden. Doordat de eigen productie is verhoogd, is er ook een stijging van het stikstofverbruik. Hierdoor was het noodzakelijk om een N 2-tankinstallatie op hun locatie ter beschikking te hebben. Als vaste totaalleverancier van lasproducten en technische gassen attendeerde Hatek de klant hierop. Na overleg en advies is besloten om de stikstof op te slaan in een cryogene tankinstallatie in plaats van gascilinderpakketten.

Laser-snijmachine voor Martin Stolze

Reden van cryogene tank

“Hatek heeft op eigen initiatief aan ons laten weten dat het stikstofverbruik nu op een dusdanig niveau was, dat we een cryogene tank konden overwegen. Uiteindelijk zijn we zo een stuk goedkoper uit.”, aldus Yuri Bergwerff werkzaam bij  Martin Stolze b.v.

Cryogene tank vs. gascilinderpakketten

Reden voor opslag in een cryogene tankinstallatie is het toegenomen stikstofverbruik. Waar het voorheen rendabeler was om de stikstofvoorziening in gascilinderpakketten aan te leveren, is bij grootverbruik een cryogene tankinstallatie financieel aantrekkelijker. Als leidraad wordt gebruikt dat, wanneer de hoeveelheid stikstofverbruik hoger dan een pakket per week is, het voordeliger is een cryogene tankinstallatie neer te zetten. Dit komt neer op een omslagpunt van circa 6000 m 3 stikstof  op jaarbasis. Bijkomend voordeel voor Martin Stolze b.v. is minder stilstand door lege N 2-gascilinderpakketten en minder transport- en huurkosten ervan.

Cryogene stikstoftank

Laser zuurstof cilinderpakket

“Begin dit jaar is de N2-tankinstallatie neergezet. Door de enorme drukte en extra orders, blijkt dat we nu – halverwege dit zelfde jaar – al over het omslagpunt heen zijn. Het is dus goed dat Hatek uit eigen beweging meedenkt en advies geeft. Dit kan ook niet anders, aangezien Ed de Gier van Hatek hier regelmatig te vinden is.”

Van alle gemakken voorzien

Hatek heeft voor Martin Stolze b.v. de gehele cryogene N 2-tankinstallatie mogen realiseren, inclusief leidingwerk, veiligheidsvoorzieningen en zuurstofpakket, begeleidt door onze gasspecialist Henny Troost. Daarnaast verzorgt Hatek de maandelijkse vullingen  van de cryogene N 2-tankinstallatie, welke afgelezen wordt via de telemetrie-unit.
Op deze manier heeft het bedrijf een verbeterde continuïteit en kan het haar klanten nog beter helpen met interne transportoplossingen (kijkt u ook op www.martinstolze.nl voor meer informatie).

Stikstofvoorziening

Cryogene tankinstallatie

Ook kosten besparen?

Wilt u ook advies over technische gassen of over eventuele besparing in (lastechnische) productiekosten? Neemt u dan gerust contact op.