NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Lasmechanisatie bij Kwint Offshore Rotterdam

Lasmechanisatie bij Kwint Offshore Rotterdam

Hatek heeft voor Kwint Offshore Rotterdam het lasmechanisatieproces mogen uitwerken.

Hatek heeft voor Kwint Offshore Rotterdam het lasmechanisatieproces mogen uitwerken en onze Promotech productlijn mogen aanbevelen. Op de dag waarop er voor het eerst bij Kwint met de nieuwe machines gewerkt wordt, is Hatek langsgegaan om het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen te bekijken.

Meedenken als verbinding

Lasmechanisatie Kwint OffshoreDe Kwint groep is al 135 jaar lang specialist in hijs- en hefmiddelen. Sinds 1883 levert het bedrijf producten op gebieden als: de bouw, industrie, kraanbedrijven, transport, landbouw en offshore. Ooit begonnen in de Groningse haven, heeft Kwint al vanaf dag één als doel om ook de offshore te ondersteunen. Sinds 2016 is de offshore-tak onder een apart bedrijf gestart met zéér ervaren specialisten om deze industrie nog beter te kunnen ondersteunen (kijk ook op kwintoffshore.com)
Kwint geeft hierbij altijd goed advies, om tot een oplossing te komen voor elke situatie. Een instelling die we bij Hatek kunnen waarderen, aangezien “meedenken” ook bij ons hoog in het vaandel staat. Als totaalleverancier van o.a. technische gassen, lastoevoegmaterialen en EWM, komen wij geregeld bij Kwint Offshore Rotterdam over de vloer en denken dan ook graag mee over alle lastechnische zaken.

Vraag naar efficiënter laswerk

Omdat Kwint Offshore in Rotterdam specialistische constructiewerkzaamheden uitvoert voor de scheepvaart, wordt er veel gebruik gemaakt van lastechniek. Denkt u bijvoorbeeld aan het  construeren van zware hijsbalken of kraaninstallaties voor gebruik op schepen.
Om deze werkzaamheden nog efficiënter en nauwkeuriger te kunnen uitvoeren, heeft Kwint aan Hatek gevraagd mee te denken over lasmechanisatie. Door mechanisering in te zetten kan Kwint haar klanten nóg beter voorzien van hoogstaand constructiewerk en verbeterde continuïteit, terwijl er direct kosten worden bespaard op het laswerk.

Eerste mechanisatieproject: 15.000 kg wegende Hijsbalk

Ten tijde van ons bezoek aan de werkplaats van Kwint Offshore op het RDM terrein op de Rotterdamse Heijplaat wordt er gewerkt aan een grote stalen hijsbalk voor een rederij. Het betreft een hijsbalk WLL 110.000 kg, lengte 22 meter. Aan bovenzijde voorzien van 4 stuks hijsogen. Onderzijde voorzien van 14 stuks hijspunten. Eigen gewicht circa 15.000 kg. Materiaalkwaliteit S690.

Lasmechanisatie met veelzijdig Promotech

Na uitbereid onderzoek en overleg heeft Hatek de laskarren van Promotech kunnen adviseren. Deze machines kunnen zeer nauwkeurig lassen, terwijl ze zich bewegen over een geleiderail of op een eigen wielbasis. Omdat bij Kwint de werkstukken verschillen van vorm en omvang, moeten de laskarren op verschillende installaties kunnen worden ingezet. Om deze reden is er gekozen voor een mobiele lasmechanisatie-oplossing met de Promotech Gecko. Een draagbare las- en snijmachine die door middel van een magneet op het werkstuk gepositioneerd wordt. 4-wiels aandrijving zorgt voor een zeer constante voortloopsnelheid. Deze machine kan gebruikt worden in alle toepassingen waarbij lange recht lassen worden toegepast, wat bij de hijsbalk het geval is.

De Promotech machines worden bij Kwint Offshore gevoed door een EWM lasbron en draadaanvoerunit, waardoor de gehele oplossing modulair is opgebouwd en overal in de werkplaats kan worden gebruikt.

Promotech bij Hatek Lastechniek

Hatek is exclusief importeur van Promotech in de Benelux. De productlijn bevat niet alleen de automatische laskarren, zoals gebruikt bij Kwint Offshore, maar ook pijp- en plaatbewerkingsmachines en een breed programma aan magneetboormachines, waarvan veel modellen in de meest gevaarlijke omgevingen gebruikt kunnen worden.

Mechanisatie brengt grote voordelen wat betreft de consistentie en kwaliteit van uw werk met zich mee. Daarbovenop komen nog eens een hogere efficiëntie en kostenbesparing. Verminder dus fouten, werk sneller en bespaar direct tijd en geld door goede (las)mechanisatie. Niet voor niets is de slogan van Promotech “Smart tools for heavy tasks”.

Ook uw laswerk mechaniseren?

U wilt ook uw laswerk efficiënter laten verrichten? Nog nauwkeuriger werken, zodat u uw klant beter kunt helpen? Neemt u dan contact op voor advies en de mogelijkheden voor lasmechanisatie, -automatisering of robotisering.

Neem contact op met Hatek