In verband met de maatregelen rondom het coronavirus houden wij u op de hoogte van onze werkwijze: Wij willen onze werkzaamheden zo goed mogelijk door laten gaan, rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de gezondheid van klanten en medewerkers. Leveringen gaan uiteraard gewoon door en de showroom blijft open. Lasopleidingen en -workshops gaan t/m 28 april niet door. Overige werkzaamheden op locatie worden in overleg met de klant uitgevoerd.

Lees hier meer over onze maatregelen »
NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Lassen met gasloos gevulde draad

Lassen met gasloos gevulde draad

De voordelen van gevulde draad zonder gasbescherming

Bij MAG-lassen met gasloos gevulde draad hoeft geen beschermgas gebruikt te worden. Om deze reden heeft het sterke overeenkomst met het lassen met beklede elektrode.

De nieuwe generatie gevulde draden zonder gasbescherming kenmerkt zicht door goede laseigenschappen en is hiermee een serieuze vervanger van de beklede elektrode voor het werken op locatie.
Gasloos gevulde draden bieden dezelfde gebruiksmogelijkheden en
constante laskwaliteit als beklede elektroden.
Daarnaast werkt u bij het semi- automatisch lassen sneller en met minder inspanning.

Dit zijn de voordelen:

  • Gasloos gevulde draad verlast u met een open boog waardoor de lasser het lasmetaal beter kan positioneren en een maximaal zicht heeft op het las- bad.
  • Gasloos gevulde draden kunt u verlassen in alle posities, inclusief verticaal opgaand, verticaal neergaand en boven het hoofd.
  • Gasloos gevulde draden kunt u buiten verlassen en op tochtige plaatsen zonder windschermen. De eigen gasmantel biedt een optimale bescherming. Dit maakt Gasloos gevulde draad tot het meest praktische lastoevoegmateriaal voor semi-automatisch MAG-lassen onder deze condities.
  • Gasloos gevulde draden verlast u met eenvoudige draadtoevoerunits. Zonder gasflessen of poedersystemen. De portable apparatuur laat zich snel en flexibel installeren.
  • Gasloos gevulde draden brengen de laskosten omlaag door hogere toe- laatbare stroomsterkten en grotere neersmelt- en voortloopsnelheden.

Te verlassen materialen:

S185 - P275JR, S355J0 - S335, P255N - P355N, P235GH,
P265GH, P310GH, P295Gh, S460N, S460M

Toepassing: o.a. staalconstructies, stempels, tankbouw, lassen van rails.

Apparatuur, met de meeste standaard MIG/MAG machines is deze draad goed te verlasssen (mits de + en - om te wisselen zijn). Het is ook heel goed mogelijk om voor een compactere/mobiele oplossing te kiezen zoals onder weergegeven.

Dit vergroot het gebruikersgemak voor het werken op locatie.

  • EWM Pico 350 cel puls (23.5 kg) of EWM Taurus 400 Basic TDG
  • Draadkoffer 200C (18Kg)
  • Lucht gekoelde toorts

Interesse?

Wilt u zelf een keer bekijken hoe het is om met gevulde draden zonder gasbescherming te lassen of bespreken of dit voor u een geschikte proceskeuze zou zijn. Neemt u dan vrijblijvend contact met een van onze technisch adviseurs.