NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Lassers meest gezocht personeel in Nederland

Lassers meest gezocht personeel in Nederland

Het UWV stelt omscholingsopties ter beschikking. U kunt hier ook bij Hatek gebruik van maken.

Dat lassen een bijzonder beroep is, weten wij natuurlijk al lang. Het is een vak dat kennis en kunde combineert en dat is niet voor iedereen weggelegd.
Er is dan ook erg veel vraag naar goede, gekwalificeerde lassers. Afgelopen januari is dit nogmaals bevestigd, toen het UWV de top 10 meest kansrijke beroepen publiceerde. Dit biedt u kansen.

Lasser, kansrijk beroep #1.

Een kansrijk beroep houdt in dat de vraag naar dergelijk personeel velen malen groter is dan het huidige aanbod. Om deze reden zijn er voor openstaande vacatures binnen deze beroepen maar met moeite geschikte kandidaten te vinden.
Afgelopen januari (2017) publiceerde het UWV de onderstaande top 10 met meest kansrijke beroepen in Nederland, waarin lassers op de eerste plek komen.

De top 10 begin 2017 volgens het UWV;

1. Lasser (mbo)
2. Installatiemonteur (mbo)
3. Callcentermedewerker (mbo)
4. Kok (mbo)
5. Doktersassistent (mbo)
6. Wijkverpleegkundige (hbo)
7. Werktuigbouwkundige (hbo/wo)
8. Softwareontwikkelaar (hbo/wo)
9. Accountant (hbo/wo)
10. Wiskundeleraar (hbo/wo).

Opleidingsvoucer UWV: Meer instroom creëren.

Om meer instroom binnen kansrijke beroepen te creëren biedt het UWV (om)scholingsvouchers aan voor werkzoekenden. Uiteindelijk zou dit voor lasbedrijven meer geschikt personeel moeten opleveren, wat ook voor u als lasbedrijf wellicht kansen met zich meebrengt.

Wilt u zelf lassers opleiden?

Indien u zelf lassers wilt opleiden of bijscholen biedt Hatek Lastechniek een compleet cursusaanbod. Wij werken ook met de opleidingsvoucher van het UWV, waardoor u nieuwe lassers kunt opleiden bij uw vertrouwde partner voor lastechniek.
Cursussen kunnen bij ons of bij u op locatie worden gegeven.
Wilt u meer informatie over onze opleidingen, kijkt u dan bij het kopje scholing/opleiding op onze website.