NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Nieuw: Industriële weerstands- en inductieverwarmers

Nieuw: Industriële weerstands- en inductieverwarmers

Hatek heeft sinds kort industriële inductie- en weerstandsverwarmers van Dawell in het assortiment.

Verhit metaal snel met de nieuwe inductie- en weerstandsverwarmers van Dawell. Van grootschalige industriële terreinen tot in de werkplaats, met deze innovatieve, mobiele verwarmers werkt u nog sneller en veiliger.

In werkplaatsen moeten regelmatig bouten, moeren of andere metalen onderdelen verhit worden. Bijvoorbeeld voor het demonteren van onderdelen of voor voorverwarming bij lassen, verharding, verlijming of bij solderen. Vaak wordt hier nog een brander voor gebruikt. Verhit u metalen onderdelen nog steeds met een open vlam? Dan is de kans groot dat u sneller en veiliger kunt werken met de nieuwe inductie- en weerstandsverwarmers van Dawell.

Mobiele verwarmers van Dawell

De inductie- en weerstandsverwarmers van Dawel verwarmen metalen onderdelen van binnenuit. Hierdoor worden deze objecten veel gerichter verhit dan bij gebruik van branders. Dit zorgt voor efficiëntere verwarming en hiermee sneller werk. Ook vermijdt u op deze manier een open vlam en is er in de werkplaats minder brand- of ontploffingsgevaar. U bespaart daarnaast gas, waardoor u nagenoeg geen verbruikskosten meer heeft.

De verwarmers van Dawel zijn mobiel en snel inzetbaar, waardoor ze overal in een werkplaats of buiten te gebruiken zijn. U sluit de verwarmers eenvoudig aan op een 230 V stroompunt en u kunt met de twee meter lange kabel op een handzame wijze aan de slag. Daarnaast hebben de meeste inductieverwarmers van Dawell een geïntegreerde waterkoeling, waardoor u niet wordt tegengehouden door oververhitting.

Innovatieve weerstandsverwarmer voor lassen

De Dawell Invertor DHC 6510R is speciaal ontworpen voor gebruik bij lassen. U kunt eenvoudig uw materiaal voorverwarmen tot 1050 °C of inzetten voor stressverlichting of vermindering van het waterstofgehalte na het lassen. Met de weerstandstechnologie is de verwarmer geschikt voor zowel ferro- als non-ferrometalen.

Wilt u meer weten? Bekijk dan de Dawell brochure voor technische specificaties en toepassingen per machine.

Demo of meer informatie?

Wilt u de inductie- en weerstandsverwarmers van Dawell van dichtbij bekijken en uitproberen? Neemt u dan direct contact op voor een demo of een bezoek aan onze showroom. U bent ook van harte welkom om 6 tot en met 8 oktober 2020 langs te komen op de Welding Week 2020 in Gorinchem waar Hatek als exposant aanwezig zal zijn . De Welding Week is dé Nederlandse beurs op het gebied van lastechniek. Klik hier voor meer informatie.