In verband met de maatregelen rondom het coronavirus houden wij u op de hoogte van onze werkwijze: Wij willen onze werkzaamheden zo goed mogelijk door laten gaan, rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de gezondheid van klanten en medewerkers. Leveringen gaan uiteraard gewoon door en de showroom blijft open. Lasopleidingen en -workshops gaan t/m 28 april niet door. Overige werkzaamheden op locatie worden in overleg met de klant uitgevoerd.

Lees hier meer over onze maatregelen »
NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Opleiding tot lascoördinator RWC krijgt naamsverandering naar EWCP

Opleiding tot lascoördinator RWC krijgt naamsverandering naar EWCP

Om verwarring te voorkomen vinden wij het belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent.

Het International Institute Welding heeft de opleiding tot lascoördinator, Responsible Welding Coördinator (RWC), vanaf juni 2016 veranderd. De nieuwe naam voor de opleiding zal European Welding Coordination Personnel (EWCP) worden.

Uw titel is verandert.

Waar voorheen gediplomeerde lascoördinatoren de titel Responsible Welding Coördinator kregen, kunnen zij zich vanaf juni 2016 European Welding Coordination Personnel noemen. Dit heeft het International Institute Welding onlangs besloten.

Welke gevolgen heeft dit voor u?

Buiten de naam verandert er inhoudelijk niets aan de opleiding of uw huidige diploma. Op diploma’s en in berichtgeving wordt vanaf nu de naam EWCP gebruikt. Om verwarring te voorkomen vinden wij het belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent.
Ook de verschillende niveaus voor Basic (EWCP-B) en Specialist (EWCP-S) zullen behouden blijven. Uiteraard blijft uw diploma met de oude naamgeving nog steeds geldig, waardoor er geen gewijzigde diploma’s zullen worden verstrekt. Bij verlenging of vernieuwing van uw diploma zal de nieuwe naam op uw getuigschrift worden gezet.

Zelf de opleiding tot EWCP-B volgen?

Heeft uw bedrijf nog geen gediplomeerd lascoördinator volgens de EN 1090? Dan kunnen u en/of uw lassers in september de opleiding volgen tot EWCP-B bij Hatek Lastechniek. Als NIL- en EWF-erkend opleider is Hatek een betrouwbare partner in scholing en certificering van uw personeel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen;
+31 74 225 225
weldingdepartment@hatek.nl