Compleet in lastechniek
HATEK Lastechniek BV
Promotech lanceert nieuwe oplossingen voor lasmechanisering

Promotech lanceert nieuwe oplossingen voor lasmechanisering

Promotech innoveert op hoge snelheid. Het bedrijf lanceert ook aan het begin van dit jaar nieuwe modellen binnen de lasmechanisering.

Deze keer met de focus op flexibele inzetbaarheid en mobiliteit, waardoor u lasmechanisering voor meer projecten kunt inzetten. Werk efficiënter en voorkom fouten bij uw lasprojecten, nu op nóg flexibeler wijze met Promotech.


De afgelopen jaren lanceert Promotech op hoge snelheid nieuwe innovaties binnen de lasmechanisering. Het merk blijft vooruitstrevend en heeft als doel om uw lasproces steeds verder te optimaliseren. Zo werkt u gemakkelijker, kostenefficiënter en minder foutgevoelig.
Dit jaar heeft Promotech zich als doel gesteld om lasmechanisering flexibeler te maken, waardoor u bij steeds meer projecten van de voordelen van mechanisatie kunt profiteren. Nieuwe producten zijn onder andere de handzame Promotech Mini-Spider en de las- en -snijwagen Rail Tug met flexibel railsysteem.


Promotech Mini-Spider
Vroeger waren las- en snijwagens soms ingewikkeld in te zetten, vanwege het railsysteem of vanwege een ‘bulkige’ vormgeving. Met name in het geval van nauwe ruimtes, waarbij de rails in de weg kunnen zitten, was het inzetten van mechanisatie een uitdaging. Met de Mini-Spider verandert dit. De Mini-Spider heeft een compact en lichtgewicht ontwerp om in nauwe ruimtes te lassen, zonder precisie te verliezen. De Mini-Spider is een batterij-aangedreven laswagen die is ontworpen om continue hoeklassen te produceren met MIG- / MAG-lastoortsen. 4-wielaandrijving met magnetische tractie en een loopsnelheid-controlesysteem zorgen voor stabiliteit en snelheid.
Promotech Rail TugEen andere innovatie is de Promotech Rail Tug, die zichzelf voortbeweegt op een railsysteem. Dit is vooral handig bij het maken van lange rechte lassen, bijvoorbeeld in de tankbouw of bij paneellassen. De Rail Tug is niet alleen handzamer en compacter in gebruik, maar ook een veel economischere  keuze dan zijn voorgangers.
De flexibele inzetbaarheid van de Promotech Rail Tug laat zich met name zien in de verschillende opties voor railsystemen. Buiten de standaard rechte en vooraf gebogen raildelen, beschikt het merk nu ook over nieuwe High-Flex rails. Hiermee kunt u buizen en pijpen lassen en snijden van een variabele diameter variërend tussen de 200 mm en 10 meter.
Ook uw lasproductie optimaliseren?

Door lasmechanisering in te zetten, kunt u ook uw bedrijf verder verbeteren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hatek Lastechniek, exclusief Promotech importeur voor de Benelux, voor een demonstratie of informatie over dealerschap.

Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws