NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Revisering 25 jaar oude laskolom voor Boeters Ketel Constructie

Revisering 25 jaar oude laskolom voor Boeters Ketel Constructie

Kwaliteit duur het langst. Meer dan 25 jaar om precies te zijn.

25 jaar geleden leverde Hatek een laskolom voor OP-lassen aan Boeters Ketel Constructie. Omdat de machine al die jaren goed gefunctioneerd heeft, is na onderzoek gebleken dat het aantrekkelijker was de machine te reviseren in plaats van te vervangen. Voor Hatek is dit het bewijs dat wij niet alleen vandaag de dag, maar ook in het verleden al uitsluitend kwaliteit leverden.

Hatek staat voor kwaliteit, ook 25 jaar geleden al

Een van de eerste producten die Erwin Haring verkocht, toen hij bij Hatek kwam werken, was een laskolom voor Boeters Ketel Constructie. In die tijd was Hatek Lastechniek nog onder leiding van zijn vader. Inmiddels 25 jaar verder is Erwin zelf alweer jaren directeur. Onlangs kreeg hij te horen dat Hatek 25 jaar geleden al hoogstaande kwaliteit verkocht. De laskolom die Boeters heeft aangeschaft wordt na jarenlange trouwe dienst namelijk in ere hersteld, in plaats van vervangen.

Ketelconstructie door BKC

De keuze was snel gemaakt

De kwaliteit waarmee de kolom 25 jaar geleden is gemaakt, is vandaag de dag niet meer te vinden. Om deze reden was het advies van Hatek – na gedegen onderzoek te hebben verricht – de laskolom te reviseren en geen nieuwe aan te schaffen.

Directeur Rob Boeters van BKC was het hiermee eens; “De laskolom voor onder-poederdek-lassen heeft de afgelopen 25 jaar uitstekend dienst gedaan. Het reviseren van de machine is financieel aantrekkelijk, dus de keuze is dan snel gemaakt.”

Onder-poederdek-lassen

Het bedrijf gebruikt de laskolom voor het onder-poederdek-lassen van ketels. Bij gebruik van dit specifieke lasproces is de voortloopsnelheid even snel als bij MIG-/MAG-lassen, terwijl de neersmelt van het toevoegmateriaal hoger is door het gebruik van een veel dikkere lasdraad. Daarnaast vindt er een diepere inbranding plaats, die nauwelijks zichtbaar is vanwege minimale verkleuring van het materiaal.

Uitgebreide revisering van laskolom

Met de revisering van de laskolom worden er veel onderdelen vervangen, waaronder: Een nieuwe 1250A lasbron en stuurkoffer met eenvoudige bediening die meer dan 12 parameters onthoud. Een nieuwe draadaanvoerunit voor 3.2mm draad en OBT 600 lastoorts. Een verbeterde flux-feeding machine die zorgt voor constante poederaanvoer en flux-recovery-unit die hersteld flux opnieuw naar de laskop voert. Daarnaast krijgt de machine een compleet nieuw kabelpakket, waarbij de kabels in de kabelrups zijn gemonteerd.

Flux-feeding machine en stuurkoffer

Hoewel de laskolom in de basis nog steeds dezelfde machine is, wordt een dusdanig aantal onderdelen vervangen dat hij zo goed als nieuw zal functioneren!

Revisering laskolom in volle gang

25 jaar vooruit

Met de revisering van de laskolom kan Boeters Ketel Constructie hoogstwaarschijnlijk nogmaals 25 jaar vooruit met het OP-lassen van hoogstaande ketels.
Wilt u ook worden voorzien van eerlijk advies en kwalitatief hoogstaande lasmachines en -producten? Neem dan contact op met Hatek Lastechniek.

Direct contact opnemen.