Compleet in lastechniek
Hatek Lastechniek BV - 50 jaar
Ron de lasheld: 'Je kan altijd iets nieuws leren'

Ron de lasheld: 'Je kan altijd iets nieuws leren'

Het afgelopen cursusjaar hebben weer een heleboel lassers een opleiding of cursus gevolgd bij onze lasschool in Delft. Wij spraken met Ron, cursist én leraar bij de Hatek lasschool.

Al jaren is hij actief binnen onze lasschool, waar hij met veel plezier meerdere lasopleidingen heeft gevolgd en afgerond. Daarnaast geeft hij, namens Hatek, eens per week les op het Laurentius De Praktijkschool.


Momenteel volgt hij de opleiding MIG aluminium 4, een opleiding van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Binnenkort zal hij dus weer examen doen en wij mochten hem even aan de tand voelen.RON, HOE GAAT HET MET DE OPLEIDING?

"Met de opleiding gaat het goed. Ik heb alle oefeningen gedaan en ben klaar voor het examen."


AL ZENUWACHTIG VOOR HET EXAMEN?

"Ik ervaar altijd wel wát gezonde spanning voor het examen, maar ik heb mezelf goed voorbereid. Alle lasstanden heb ik opgeschreven en heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."


 
"We hebben gewoon de 28 lessen kunnen

volgen, zoals we gewend zijn."


HOE IS HET AFGELOPEN CURSUSJAAR GEWEEST?

"Het was natuurlijk een vreemd jaar. Binnen de lessen, maar ook binnen het schema moest het e.e.a. aangepast worden."

"Er is zelfs een periode geweest dat er helemaal geen lessen plaatsvonden."

"Het examen is daarom uitgesteld tot juni, waardoor we nu nog ruimschoots de tijd hebben gehad om ons goed voor te bereiden. We hebben gewoon de 28 lessen kunnen volgen, zoals we gewend zijn."JE VOLGT DUS WEL VAKER LESSEN BIJ DE LASSCHOOL VAN HATEK?

"Ik volg al zo'n 16 jaar lasopleidingen bij Hatek en heb daarnaast ook nog andere opleidingen gevolgd."


WAT VIND JE LEUK AAN ONZE LASSCHOOL?

"De lastechniek is erg divers. Je komt hier dan ook lassers tegen vanuit allerlei hoeken, zoals installatietechniek, kassenbouw tot offshore."

"Daarnaast ook gewoon de gezelligheid onderling. We hebben een vaste club op de donderdagavond, wat inmiddels een hecht groepje is geworden. Bij de aanmelding geef ik dan ook altijd aan dat ik op de donderdagavond bij Sander Achterberg (lasopleider) graag mijn les wil volgen."

"Andere leerlingen hebben dat weer op de maandag. Je haalt ook enthousiasme uit de andere leerlingen. De passie voor je vak komt hier goed tot zijn recht met de vele opleidingen die worden aangeboden."

 
"Wat ik prettig vind zijn de ervaren 

leraren uit het vakgebied."WAAROM EIGENLIJK BIJ DE HATEK LASSCHOOL?


"Ik heb hier zelf op school gezeten en toen ik 15 jaar was heb ik een keer een lascursus gevolgd. Daarna ben ik eigenlijk altijd blijven plakken en daarnaast geef ik nu dus ook lascolleges aan middelbare scholieren op het Laurentius."


"Wat ik prettig vind zijn de ervaren leraren uit het vakgebied. Naast de Hatek-leraren komen er vaak lassers van allerlei bedrijven vanuit het hele land zoals De Klerk, IHC en Berkendam."WAT MAAKT HET VAK LASTECHNIEK ZO LEUK?

"Je hebt zo onwijs veel processen, verschillende gradaties etc. , waardoor je altijd iets nieuws kan leren. Het is bij mij echt een passie. Lassen is een uit de hand gelopen hobby."


GA JE VOLGEND JAAR NOG EEN OPLEIDING VOLGEN?


"Als het van m'n werkgever mag, dan ga ik dat zeker doen!"


OOK EEN ÉCHTE LASKENNER WORDEN?

Graag wensen wij Ron heel veel succes met zijn MIG aluminium 4 examen! Wil jij net als Ron een je lasvaardigheden ontwikkelen o.l.v. echte vakmensen? Verbind je dan aan onze lasschool! 

Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor meer informatie.

NOTE: Ron heeft inmiddels zijn lasexamen gedaan en met een ruim voldoende afgesloten!

Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws