NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Snel schakelen met robotisering bij Hooymans Products

Snel schakelen met robotisering bij Hooymans Products

Hatek heeft de Fanuc lasrobot van Hooymans Products, die was ingericht voor plasma- en TIG-lassen, in korte tijd weten om te bouwen tot flexibel inzetbare lasrobot.

De productie kan nu snel schakelen tussen plasma/TIG en MIG/MAG om klanten van het bedrijf nog beter te voorzien in productieprocessen.

Hooymans Products kan voor bedrijven volledige productieprocessen uit handen nemen. Van ontwerp, prototyping en testing tot daadwerkelijke productie en zelfs procesoptimalisatie. Met haar uitgebreide productiefaciliteiten kan het bedrijf snel schakelen in productie van grote tot kleine aantallen. In combinatie met ruime ervaring in de metaal- en kunststofbewerking, helpt Hooymans haar klanten aan een flexibel en hoogwaardig productieproces.
Watersnijden, poedercoaten, vacuümvormen én diverse verbindingstechnieken zijn voorbeelden van veelgebruikte technieken die het bedrijf hierbij uitvoert.

Schakelen tussen plasma/TIG en MIG/MAG

Hooymans Products maakt al meer dan 15 jaar gebruik van een Fanuc lasrobot, die werd ingezet voor plasma- en TIG-lassen. Omdat gerobotiseerd MIG-/MAG-lassen een wens was binnen het bedrijf, werd aan Hatek gevraagd om mee te denken over een flexibele oplossing. Hierbij was noodzakelijk dat de robot snel kon schakelen tussen verschillende lasprocessen, vanwege de vele en diverse producten die Hooymans produceert.

Doorgevoerd met minimale stilstand

Samen met de lasmachinefabrikant EWM heeft Hatek de omvorming van de installatie verzorgd. Zo is er een nieuwe EWM pulserende lasstroombron ingezet en is de nieuw aangesloten apparatuur gemakkelijk te verwisselen, waaronder de interface, draadaanvoerunit en watergekoelde Binzel robot-lastoorts. De Fanuc lasrobot is hierna zo geprogrammeerd dat zowel de nieuwe als oude situatie ingezet kan worden voor productie. De aanpassingen binnen het robotiseringsproject zijn in twee dagen tijd gerealiseerd, waardoor de lasproductie bij Hooymans minimaal heeft stilgestaan.
We bedanken Hooymans Products voor dit mooie project en blijven de robotisering nauwgezet volgen.

Ook robotiseren?

Wilt u ook uw (las)productie verder robotiseren of heeft u een lasvraagstuk binnen uw robot- of automatiseringsproject? We denken graag met u mee en helpen u aan een efficiëntere productie. Neem vrijblijvend contact met ons op.