In verband met de maatregelen rondom het coronavirus houden wij u op de hoogte van onze werkwijze: Wij willen onze werkzaamheden zo goed mogelijk door laten gaan, rekening houdend met de adviezen van het RIVM en de gezondheid van klanten en medewerkers. Leveringen gaan uiteraard gewoon door en de showroom blijft open. Lasopleidingen en -workshops gaan t/m 28 april niet door. Overige werkzaamheden op locatie worden in overleg met de klant uitgevoerd.

Lees hier meer over onze maatregelen »
NB: Het productoverzicht op de website is nog niet volledig. Wij werken er hard aan om dit overzicht aan te vullen. Zoekt u een product dat niet op de site staat? Neemt u dan contact op.

Terugkomdag opleiding RWC-B bij Hatek

Terugkomdag opleiding RWC-B bij Hatek

Door deelname aan de Hatek RWC terugkomdag houden lascoördinatoren hun kennis aantoonbaar op pijl.

Vrijdag 29 april j.l. was het zo ver. Ruim 50 lascoördinatoren waren naar Wateringen gekomen om de terugkomdag voor de lascoördinatoren (niveau B) opgeleid door Hatek Lastechniek B.V. bij te wonen. De opleiding voor RWC-B stelt hen in staat om op basis van hun jarenlange ervaring volgens de NEN-EN 1090 binnen een bedrijf werkzaam te zijn/blijven.
Jaarlijks moeten gecertificeerde lascoördinatoren punten voor bijscholing halen om gecertificeerd te kunnen blijven. De terugkomdagen die Hatek organiseert zijn hier uitstekend geschikt voor.

Waarom een terugkomdag?

Alle aanwezige lascoördinatoren zijn door Hatek opgeleid in de afgelopen jaren, zodat zij binnen de NEN-EN-1090 kunnen werken.
Lascoördinatoren dienen periodiek extra bijscholingspunten te behalen. Door deelname aan de Hatek RWC terugkomdag houden zij hun kennis aantoonbaar op pijl. De aanwezige coördinatoren kregen om deze reden een bewijs van deelname.

Sprekersprogramma van (las)experts
Op de terugkomdag stond een druk programma van sprekers te wachten voor de lascoördinatoren. De volgende experts lieten hun kennis gelden om bijscholing mogelijk te maken:

Sander Achterberg (Manager Welding Department, Hatek Lastechniek) – Inleiding/Afsluiting.

Raymond van Mozel (IWE) - Verzinken, Thermisch snijden.

Een kort overzicht:

Het verzinken van staal, inkoop van materiaal & het bepalen van siliciumwaarden en de reactie bij bewerking van het verzinkte staal. Thermisch snijden, hardheidsproeven in het geval een coating toegepast moet worden en de herziene NEN-EN 1090 norm die nu nog in ontwerpfase is.

Martijn Kraaijeveld (IWT) – Implementatie en praktische werkplaatszaken NEN-EN 1090, VTW2 draad- en gaskeuze.

Een kort overzicht:

GKB groep, een vooruitstrevend bedrijf dat o.a. objecten voor de openbare ruimte vervaardigd van staal. Een bedrijf met visie op de toekomst dat werkt volgens verschillende normen voor een brede doelgroep. Dit zorgt voor veel verschillende typen werkzaamheden én normen waar rekening mee gehouden moet worden. Martijn gaf praktische voorbeelden over implementatie NEN-EN 1090-2 excl. 4 en de ISO 3834-2 binnen GKB en over het verloop van certificeringen door de jaren heen. Praktijkvoorbeelden met de afwegingen bij het kiezen van draad en gas.

Jimmie Dijke (IWE) – Materiaalbestelling NEN-EN 1090, verschillende interessante praktijkcases.

Een kort overzicht:

Ook werkend bij GKB groep, gaf Jimmie interessante praktijkcases over materiaalcertificaten en –bestelling. Wat kan er bijvoorbeeld verkeerd gaan bij het bestellen van lasergesneden materiaal? Of in hoeverre wordt er rekening gehouden met Z-kwaliteit van plaatmateriaal bij bruggenbouw?

­­­­­

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag. Namens het hele Hatek team bedanken wij de aanwezige sprekers en lascoördinatoren.

Interesse in de opleiding?
Wilt u zelf de opleiding tot lascoördinator volgen of uw lassers laten opleiden en certificeren? Neemt u dan contact op met onze Welding Department; +31 (0)174 225 225 of bezoek www.Hatek.nl