Compleet in lastechniek
Hatek Lastechniek BV - 50 jaar
Volledige controle met ActiveArc

Volledige controle met ActiveArc

Als tijdens het lassen de booglengte verandert, doordat de toorts afstand meer of minder wordt, dan heeft dit invloed op uw laswerk.

De las kan namelijk breder of smaller worden en de inbranding meer of minder. Dit kan worden opgelost met de Activ Arc-toepassing bij lasmachines van de EWM Tetrix lijn.

Activ Arc is, zoals de naam al verklapt, een actieve (las)boog. Dat wil zeggen dat de boog reageert op verandering van de toortsafstand/booglengte.

Zonder de Activ Arc zal bij het vergoten van de toortsafstand, de booglengte langer worden. Door de weerstand in de boog loopt vervolgens de boogspanning op, wat resulteert in een ander lasbeeld. Bij het verkleinen van de booglengte neemt de boogspanning af, waardoor ook het lasbeeld verandert.

Als Activ Arc is ingeschakeld compenseert deze de lasstroom en de spanning bij verandering van de toortsafstand/booglengte, zodat het lasbeeld nagenoeg hetzelfde blijft. Dus ondanks variaties in de booglengte tijdens het lassen, zal de lasser daar niets van merken en ziet het laswerk er hetzelfde uit.

Wilt u de Activ Arc aan of uit zetten? Druk dan op de pijltjesknop tot het lampje bij Activ Arc brandt en zet met de draaiknop deze functie aan of uit.

Succes!
Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws