Compleet in lastechniek
HATEK Lastechniek BV
Voordelige oplossing: Geïntegreerde draadaanvoer bij EWM-machines

Voordelige oplossing: Geïntegreerde draadaanvoer bij EWM-machines

Hatek heeft onlangs aan haar relatie Remco Warby een slimme nieuwe oplossing van EWM afgeleverd.

De EWM Phoenix compact lasstroombron, met geïntegreerde draadaanvoerunit. Deze configuratie zorgt voor tijdsbesparing, doordat de op- en afbouw minder tijd kosten en het vermindert de kansen op draadstoringen na het wisselen van draden. Daarnaast is deze oplossing is ook ruimtebesparend en ideaal voor een werkplaats waar veel verschillende materialen gelast worden.

Lassen met meerdere draadaanvoerkoffers

Een standaard manier om twee draadaanvoerunits bij een stroombron te gebruiken, is het aanschaffen van een lasmachine met twee draadaanvoerkoffers met tussenpakketten. Deze draadaanvoerunits kunnen dan los van elkaar binnen een straal van 10 meter (afhankelijk van tussenpakketlengte) van de stroombron worden gebruikt. Deze configuratie is handig als er op twee plekken gelast moet worden, ver van de machine of bij veelvuldig wisselen van toevoegmateriaal. Voor grote werkplaatsen is dit een uitkomst.

Lasstroombron met geïntegreerde draadaanvoer

Bij laswerk op een kleinere werkplaatsoppervlakte is het gebruik van twee losse draadaanvoerkoffers niet alleen onhandig, maar ook onnodig kostbaar. Door een stroombron te kiezen met geïntegreerde draadaanvoer kan direct vanaf de stroombron gelast worden, zonder een tussenpakket en draadkoffer te gebruiken. Een extra draadaanvoerkoffer kan nog steeds worden aangesloten om op langere afstand van de stroombron te lassen.

Werken met meerdere draaraanvoerunits

Of u nu kiest voor twee losse draadaanvoerkoffers of voor de geïntegreerde variant met een losse koffer, in beide gevallen wordt u veel tijd bespaard. U kunt namelijk op deze manier twee verschillende typen toevoegmaterialen klaarzetten. Bij het gebruik van maar één draadaanvoerunit moet u bij wisseling van toevoegmateriaal de machine ombouwen, met stilstand van het laswerk tot gevolg. Hoewel u nog steeds nog maar op één locatie tegelijkertijd kunt werken, zit de efficiëntieslag voornamelijk in het voorkomen van deze wisseling.

Interesse in de Phoenix ‘compact’?

Heeft u interesse in de Phoenix in zijn compacte vorm? Vraagt u dan direct een demonstratie aan. Of belt u gerust voor meer informatie.

Deel dit bericht

Gerelateerd nieuws